Nieuws

Nucleaire oefening

Wat te doen bij een nucleair ongeval? Het nationaal nucleair noodplan biedt een antwoord op deze vraag. Op dinsdag 15 oktober organiseerde het NCCN in samenwerking met Belgoprocess, het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC), de betrokken gouverneurs en de verschillende hulpdiensten een grootschalige oefening in het kader van het nucleair noodplan.

Banner BE-alert

Op donderdag 3 oktober vond de nationale test van BE-Alert plaats. Meer dan 204 gemeenten namen deel aan de grootschalige test. Dankzij de test werden maar liefst 46.000 burgers aangemoedigd om hun adres te registreren of aan te passen.

Onze FOD Binnenlandse Zaken en de FOD Financiën presenteren op 17 en 18 oktober 2019 bij DigitYser in Brussel:

  • 1 hackathon,
  • 6 challenges,
  • 200 deelnemers,
  • 40 coaches,
  • 2 dagen vernieuwende oplossingen uitwerken.

Bekijk alvast in deze video wat Hack4Gov precies inhoudt.

 

Ga jij de uitdaging aan?

Tijdens de hackathon worden 6 uitdagingen naar voren geschoven, die wachten op een innovatieve oplossing. De challenges van onze FOD zijn de volgende:

Een overstroming die een wijk onder water zet, een stroompanne die het treinverkeer verstoort of een hittegolf die natuurbranden veroorzaakt: noodsituaties kunnen een enorme impact hebben op een gemeente, een regio of zelfs het hele land.

Banner BE-alert

Op donderdag 3 oktober hebben 204 gemeenten de alarmeringstool BE-Alert getest. Er werden in totaal meer dan 417.640 SMS’en, 52.304 gesproken berichten en 123.783 mails verzonden. Het was de eerste maal dat de capaciteit van het alarmeringsplatform op een dergelijke grote schaal werd getest.

Abonneren op News