Wachtwoorden zijn niet meer van deze tijd. Maak gebruik van tweestapsverificatie

Voor de 6de keer al lanceren het Centrum voor Cybersecurity België en de Cyber Security Coalition een sensibiliseringscampagne rond cyberveiligheid tijdens de European Cyber Security Month in oktober 2020.

Dit jaar ligt de klemtoon op het goed beveiligen van accounts en meer bepaald het aanmoedigen van de internetgebruiker om zijn accounts sterk te beveiligen door middel van tweestapsverificatie.

De meeste internetgebruikers beseffen dat een kort en eenvoudig wachtwoord niet veilig is. Toch worden zwakke wachtwoorden nog steeds gebruikt. 01234, azerty, password, een voornaam, een geboortedatum: het is maar een greep uit veel gebruikte maar te gemakkelijke wachtwoorden. Hoe korter en eenvoudiger een wachtwoord, hoe sneller het gekraakt kan worden.

Sterke wachtwoorden gebruiken, is absoluut belangrijk. Maar ook sterke wachtwoorden kunnen gestolen worden bij datalekken of door virussen. Of soms geven we ze zelf prijs via een phishingwebsite of aan een slinkse oplichter.

Het is daarom aangeraden om er nog een beveiligingslaag bovenop te doen, namelijk tweestapsverificatie. Tweestapsverificatie of 2FA (Two Factor Authentication) is een eenvoudige oplossing om je accounts beter te beschermen. Hoe je dit doet, is uitgelegd op www.safeonweb.be/nl/gebruik-tweestapsverificatie.