Online plaatsen van de website www.gouverneur-luxembourg.be

De website van de Gouverneur “www.gouverneur-luxembourg.be" werd in een nieuw jasje gestoken en zal vanaf vrijdag 4 november 2016 online geplaatst worden.

 

blason province LuxembourgDeze website, ontworpen als een echte informatietool bestemd voor de burger, heeft tot doel een interface te zijn tussen de administratieve diensten van de Gouverneur en de personen die op zoek zijn naar inlichtingen. Het zal bijvoorbeeld mogelijk zijn om er de aanvraagformulieren met betrekking tot vergunningen voor wapendracht, erkenningen als bijzondere veldwachter of bouwafwijkingen te downloaden. De procedures betreffende de toekenningen van paspoorten, de aanvragen van eervolle onderscheidingen, of nog, de organisatie van autorally’s zullen er eveneens geraadpleegd kunnen worden.

Bovendien zal een rubriek van de website volledig gewijd worden aan de veiligheid. Deze rubriek zal tot doel hebben de bevolking te informeren over de opdrachten van de Gouverneur in het kader van de noodplanning en het crisisbeheer, maar eveneens aan de burgers de hulpdiensten die actief zijn op het grondgebied van de provincie Luxemburg, voor te stellen.

Naast zijn website zal de Gouverneur op 4 november 2016 eveneens zijn Facebook- en Twitterpagina’s online plaatsen (Olivier Schmitz - @GouvLuxembourg).

Perscontact: Florence Haas – 063/212.624 – florence.haas [at] gouverneur-luxembourg.be ()