Samen solidair in een noodsituatie (28 november 2018)

In nood schieten de hulpdiensten in actie om de situatie zo snel mogelijk onder controle te krijgen en de gevolgen te beperken. Maar ook jij kan een steentje bijdragen.

Door vóór, tijdens of na een noodsituatie een handje toe te steken verlicht je het werk van politie, ziekenwagen of brandweer, die zo voorrang kunnen geven aan de meest dringende slachtoffers. 

 Let wel dat je de acties van de hulp- en interventiediensten niet verstoort! Zorg altijd eerst voor je eigen veiligheid en die van je familie. Volg hiervoor de instructies van de hulpdiensten nauwgezet op.

Campagne Solidariteit

Om solidariteit voor, tijdens en na een noodsituatie in de verf te zetten lanceert het Crisiscentrum een minicampagne rond het thema solidariteit. Deze campagne kadert binnen de grote campagne Risico-Info, die aandacht wil vestigen op de juiste reflexen in een noodsituatie.

Binnen deze campagne laten we verschillende mensen aan het woord die in een noodsituatie hulp geboden hebben, of hulp gekregen hebben. Hun getuigenissen geven aan hoe belangrijk wederzijdse solidariteit kan zijn in een noodsituatie.  

Daarnaast is er ook een animatievideo die je enkele simpele tips geeft om anderen te helpen. Kleine acties die het verschil maken.   

Meer informatie

Wil je weten hoe je anderen kan helpen in een noodsituatie? Lees het hier(externe link)

Contact

Pers NL

0471 763 704