Binnenlandse Zaken is Federale Overheidsorganisatie van het Jaar! (06 maart 2018)

Organisatie

Op dinsdag 6 maart 2018 is onze FOD verkozen tot Federale Overheidsorganisatie van het Jaar, een initiatief van EY, in samenwerking met De Tijd / L’Echo en BNP Paribas Fortis.

Organisatie van de jaar 2018

 “Uw veiligheid, ons beroep!”

IBZ staat centraal in het leven van de burger. Dit filmpje illustreert dat perfect. 

IBZ in 3 i’s:

Onze belangrijkste prestatie-indicator: onze maatschappelijke meerwaarde.

  • Invested

Wij geven elke dag het beste van onszelf voor het vervullen van onze opdrachten, want die zijn van vitaal belang. Dankzij 112 bijvoorbeeld redden wij levens. Wij spannen ons in om de veiligheid van de burgers en de ondernemingen te waarborgen en daarbij ieders vrijheid te beschermen en de identiteit van elk individu te respecteren. Wij nemen de maatregelen die nodig zijn voor de veiligheid van iedereen die te maken krijgt met risico's als brand, diefstal en intoxicatie, maar ook met terreurdreigingen, cyberaanvallen en stroomuitval.

  • Involved

Onze medewerkers zijn gemotiveerd en toegewijd. Wij beseffen heel goed hoe belangrijk onze opdracht is. Elke dag opnieuw maken onze inspanningen het verschil.

  • Interconnected

Onze innoverende projecten bewijzen het: innovatie zit in ons DNA. Onze verschillende diensten en directies zijn verbonden met elkaar en met onze partners.