1988 – 2018: 30 jaar crisisbeheer (17 april 2018)

 

Ontdek de rauwe en eerlijke getuigenissen van de 5 directeurs-generaal, vastgelegd via smartphone. Luister goed en ontdek onze gedeelde geschiedenis.

Op 18 april 1988 werd het Crisiscentrum officieel opgericht om te beantwoorden aan de behoeften van de overheden en de bevolking in het licht van de tragedies van de jaren 80: de CCC-aanslagen, het Heizeldrama, de kernramp van Tchernobyl en het kapseizen van de Herald of Free Enterprise.

Doordat het Crisiscentrum een dynamische organisatie is die inspeelt op de huidige maatschappelijke uitdagingen, is het Crisiscentrum zich 30 jaar later nog steeds aan het ontwikkelen. Dit om de onmisbare plaats te zijn voor multidisciplinaire, interdepartementale en internationale coördinatie en om strategische en operationele ondersteuning te bieden aan al onze partners, in synergie met alle veiligheidsactoren.

Vandaag geven we het woord aan de voormalige en huidige directeurs-generaal. Aan de hand van hun getuigenissen ontdek je het Crisiscentrum doorheen de jaren: van het ontstaan tot de eerste passen, de moeilijke ervaringen tijdens uitzonderlijke crisissen die ons land heeft doorstaan, de evolutie van de noodplanning en het rotsvaste engagement van het personeel van het Crisiscentrum. De getuigenissen zijn soms heel persoonlijk en zitten vol anekdotes. Ze geven bovenal een menselijk gezicht aan de risico’s en crisissen in onze samenleving.

Dat het Crisiscentrum vandaag zijn 30e verjaardag viert, is te danken aan onze directeurs-generaal, ons personeel en al onze partners: hartelijk bedankt aan iedereen. 

 

Contact

0471 76 37 04 (pers NL)
0471 76 36 88 (pers FR)

Logo 30 jahren Crisiscentrum